Sikkerhetstips på kontoret

Mørketiden kan ofte være en stillestående og dyster periode. Derfor tar reiseglade nordmenn fatt på kofferten og reiser på ferie for litt avbrekk fra minusgrader og regn. Reiser man bort over lengre perioder er det lurt med gode sikkerhetstips på kontoret. Hvordan sikrer du kontoret når du drar på ferie?

Det første enhver bedrift burde ha er en solid sikkerhetspolicy. En sikkerhetspolicy sikrer at alle vet hvordan sikkerheten skal opprettholdes på arbeidsplassen. Dette inkluderer (men er ikke begrenset til) følgende:

  • Aktivering av alarmsystemet
  • Lagring av verdisaker og kontanter
  • Låsing av safer
  • Fluktveier
Et skilt montert på en mursteinvegg. Det blå skiltet viser Exit og en trappeoppgang.
I bunnen av skiltet er det en oransje strek som går langs hele skiltet

Sikkerhetspolicyen bør ha en plan for eventuelle nødsituasjoner som kan oppstå. Dette inkluderer telefonnummer til hjelp, informasjon om hvordan du skal reagere på diverse nødssituasjoner, hva slags regler som gjelder og ansvarsområder.

Sikkerhetssystem

Sikkerheten i lokalene dine er mer enn å bare ha en solid dørlås eller to. Det handler også om å ha et aktivt sikkerhetssystem. Uansett kontorstørrelse bør du alltid ha et alarmsystem. 

Alarmsystemer har ulike størrelser og bruksområder. Derfor er det alltid best å kontakte profesjonelle for å finne en løsning som passer for deg. Deretter bør du planlegge regelmessig vedlikehold for å sikre at det fungerer.

Når den siste dagen før ferien endelig ankommer er det noen få ting som bør gjennomgås. Til å begynne med må du dobbeltsjekke at alle dører og vinduer er låst. Informer sikkerhetsselskapet ditt før du drar på ferie. Er du fortsatt i tvil kan du få noen til å sjekke etter deg. Kontroller deretter at klimaanlegget er slått av. Gjerne spør deg selv: «Hva annet må gjøres?» eller se gjennom sikkerhetspolicyen igjen.

Ved å følge disse sikkerhetstipsene kan du ta en velfortjent ferie og vite at du har gjort alt du kan for å sikre kontoret ditt.

Norlock leverer komplette løsninger som inkluderer alle typer detaljkunnskap. I tillegg sitter vi med en stødig breddekunnskap innen vårt felt. Dette er en kompetanse som vi har opparbeidet gjennom mer enn 30 år ved leveranser til svært mange store prosjekter på Sørlandet. Norlock sikrer god sikkerhet samt kvalitet i arbeidet vi leverer. For oss er det viktig at kundene trives, derfor har vi alltid et smil på lur – slik at det alltid blir hyggelig å handle med Norlock.

Trenger du sikkerhetstips på kontoret? Ta kontakt med oss i dag!