Burde jeg kjøpe et nøkkelskap?

Nøkkelskap og nøkkelboks har ofte to praktiske funksjoner i et hushold. For det første blir får du en trygg oppbevaringsplass til nøklene dine, og for det andre har du dem lett tilgjengelig for deg og andre i husholdet – samtidig som uønskede personer ikke får tilgang til dem.

Det finnes to typer nøkkelskap; innendørs og utendørs. Hvilken du velger avhenger av hva du trenger. 

Nøkkelskap til å ha innenførst brukes ofte til utdanningsinstitusjoner og bedrifter da det tillater flere autoriserte personer å bruke nøklene etter behov. Har du et hjemmekontor eller en smykkeskuff så kan det greit å ha en plass å lagre nøkkelen.

Et halvveis åpent nøkkelskap med hvit bakgrunn.
Nøkkelskapet har mange ulike nøkler.
Nøkkelskapet har en beige farge.

Nøkkelskap utendørs

Nøkkelskap til å ha utendørs er utrolig greit. Det er dessverre blitt en norm blant nordmenn å lagre husnøkler under dørmatten. Dette er svært lite sikkert og gjør sannsynligheten for innbrudd mye større. Ved å gå til innkjøp  av nøkkelskap/boks trenger du ikke lengre være redd for at nøkkelen forsvinner, og det er kun dem som bor i selve husholdet som blir autorisert tilgang til nøklene. Det er også smart å lagre ekstranøkler i boksen om man er flere som bor i husholdet da det alltids kan hende at noen glemmer nøklene på jobb eller annet. 

Hvor burde jeg plassere nøkkelskapet?

Nøkkelskapet trenger ikke alltid være lett tilgjengelig. For å øke sikkerheten burde den være steder hvor den ikke blir lett lagt merke til. Plasser skapet på et diskret sted. Eksempler på dette kan være i boden eller en vegg bak blomsterbuksen.

Hvordan velge riktig nøkkelskap

  • Evaluer sikkerhetsbehovet. Å velge riktig nøkkelskap handler om å evaluere sikkerhetsbehovet ditt samt at du tar hensyn til personene som bruker det. Eldre mennesker kan for eksempel sette pris på en fingeravtrykkskanner hvis de har problemer med å bevege seg eller se tydelig.
  • Kvalitet over kvantitet! Kjøp fra godt etablerte og trygge firmaer. Norlock har et bredt utvalg av nøkkelskap som tilpasser ethvert hushold, institusjon eller virksomhet.
  • Bestem deg for plassering. På dette punktet har du kanskje en bedre ide om hvor du skal plassere nøkkelskapet. Hvis ikke kan du kontakt med oss i Norlock. Vi kommer med gode anbefalinger både med hva du burde ha samt hvordan det brukes.